Wat bieden wij?

Het huis

Driestroomhuis Didam is een landhuis bestaande uit twee volledige woningen. Het huis heeft een vrije ligging is het buitengebied van Didam en biedt veel privacy en rust. Rondom het pand en in de tuinen (6000 m2) is er voldoende ruimte en gelegenheid om veilig buiten te zijn en te spelen.

In het huis heeft ieder een eigen slaapkamer, is een gemeenschappelijke keuken, eet- en zitkamer, een activiteitenruimte, tv-kamer, een volledig zelfstandige aanleunwoning en zijn ruime sanitaire voorzieningen. Al de nodige voorzieningen, zoals scholen, winkels, sportverenigingen, weg- en treinverbindingen met Arnhem en Nijmegen, zijn nabij.

Thuis

Hier bieden wij de kinderen een veilig en gezellig thuis. Binnen Driestroomhuis Didam zetten we een overzichtelijk basisklimaat neer met duidelijke regels. Van daaruit wordt zoveel mogelijk geappelleerd op het nemen van eigen initiatieven en verantwoordelijkheden. Met tal van activiteiten worden de kinderen gestimuleerd en uitgedaagd in beweging te komen. Als zorgondernemers richten we ons zoveel mogelijk op het versterken van de mogelijkheden van de kinderen. We houden daarbij respect voor de eigenheid en levensloop van de kinderen.

Het kind heeft bij ons veel mogelijkheden zich te ontplooien. Er is continuïteit en emotionele sociale bindingen kunnen makkelijk worden aangegaan. Van een leven onder normale omstandigheden gaan veel leereffecten uit, ook doordat er andere kinderen in huis wonen waarmee een natuurlijke, spontane en eerlijke omgang ontstaat. Door te kiezen voor zoveel mogelijk voorzieningen in de eigen woonomgeving, passende bij het kind, worden de ontwikkelkansen verder vergroot.